O spirali yang

Meditacija u spirali yang podrazumjeva formiranje spiralnog oblika od strane učesnika, koji rotira u smjeru suprotnom od smjera kazaljke na satu. Ovakva formacija u unutrašnjem biću učesnika pojačava yang energije (solarne, emisivne, pozitivnog energetskog naboja). Većina ljudi danas je u disbalansu zbog stresnog gradskog života i ishrane koja je pretežno yin energetskog naboja. Navešćemo još i to da gotovo sve bolesti imaju yin karakter. Yang spirala nam pomaže da uravnotežimo unutrašnje stanje i, eventualno, iskusimo viša stanja svijesti.

Kretanje yang spirale vodi nas ka sredini koja simbolizira izvor iz kojeg je sve što postoji nastalo kao i tačku kojoj će se sve vratiti. Ona predstavlja centripetalno kretanje ljudske svijesti na putu duhovne evolucije koja vodi duhovnom oslobođenju ili mokshi.

Navedena formacija, pored kompleksnih rezonancija sa yang energijama, dovodi nas u rezonanciju sa svih 12 znakova zodijaka i njihovih vladajućih planeta. Svaki sudionik doživljava pozitivne aspekte svih 12 znakova i na taj se način pretvara u minijaturnu repliku Savršenog Kosmičkog Bića. Kao rezultat, aura svakog sudionika puni se blagotvornim energijama koje uravnotežuju i liječe na dubokom nivou, ubrzavajući duhovnu evoluciju svijesti. Direktno proporcionalno s brojem sudionika, svaka osoba može doživjeti intenzivno stanje blaženstva.

Efekti

Nakon spirale možete osvjestiti sljedeće učinke:

• Povećana toplina usljed blagotvornog yang energiziranja
• Unutarnje stanje ravnoteže, regeneracije, uzdizanje svijesti, pa čak i blaženstva
• Duševni mir, fokus
• Oslobađanje od stresa
• Osjećaj unutarnje snage, širenja, entuzijazma
• Osjećaj unutarnjeg svjetla, sreće, ljubavi i radosti koja je spontana i slobodna
• Smanjenje fizičke nelagodnosti pa čak i moguće ozdravljenje (ako imate neku bolest)

Natrag