27.8.2017.

MEDITACIJA U SPIRALI JANG POVODOM POSEBNOG TRENUTKA HIATUSA

Kao što znate svake godine naša škola organizuje Meditaciju u spirali jang povodom trenutka godišnjeg Hiatusa.

 

Neki od vas su već sudjelovali u meditacijama u spirali jang u našem joga centru, međutim ova meditacija je posebna, jer će biti održana zajedno sa hiljadama jogina širom svijeta za vrijeme posebnog astrološkog trenutka Hiatusa.

 

Hiatus predstavlja tačku diskontinuiteta procesa. Mudri inicirani Gurdjief je objasnio da se ova tačka nalazi u svakom procesu na 3/7 od trajanja cijelog procesa ili ciklusa. Hiatus je od izvanredne važnosti jer u ovom trenutku je moguće odrediti smjer u kojem će se razvijati dati proces. Ovaj trenutak diskontinuiteta također dozvoljava manifestaciju određenih energija u konekciji sa Prazninom (engl. Void) i može se usporediti sa trenutkom kada se "film" prekida i kada je moguće dosegnuti misterioznu realnost koja se nalazi iza njega.

 

Budući da godina dana predstavlja ciklični proces, ona također ima i svoj trenutak Hiatusa. Godišnji Hiatus se događa svake godine između 27. i 28. augusta (uzimajući u obzir da godina počinje sa proljetnom ravnodnevnicom - 21. marta).

Ovaj trenutak je posebno pogodan za meditaciju, jer je moguće utjecati na godinu koja dolazi, osvijestiti i iskoristiti izvanredne uzvišene energije koje se manifestiraju u ovom trenutku Hiatusa.

 

Ovo je razlog zašto se svake godine hiljade osoba okuplja kako bi meditirale zajedno u trenutku Hiatusa. Ovogodišnja meditacija će se održati 27. augusta u Atman Joga centru u Sarajevu u spiralnoj formaciji.

 

Program je sljedeci:

9:30 - 9:50 - Pripreme, formiranje spirale i kratki uvod

9:50 - 10:00 - Posvećivanje

10:00 - 12:00 - Meditacija u spirali jang

 

Svi su dobrodošli, a ulaz je besplatan!

 

Ukoliko želite, na http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4796 možete pronaći detaljan tekst o Hiatusu.

 

Očekujemo vas u nedjelju, najkasnije u 9:50h! 

Želimo vam puno ljubavi i aspiracije!Hiatus meditacija u spirali jang

Natrag na novosti